top of page

FILM om BIG DATA

Film 1: Vores digitaliserede liv

Denne film handler om BIG DATA og alle de digitale spor, vi efterlader. Vi møder eksperter, der forklarer, hvordan data indsamles via algoritmer – og hvad algoritmerne egentlig bruges til. Og så forklare eksperterne om vores ”digital dobbeltgængere”. De identiteter, vi har skabt os i den digitale verden.

Vi lever dog i en så digitaliseret verden, at spørgsmålet er, om vores digitale dobbeltgænger kun eksisterer online. Eller om den faktisk påvirker vores helt almindelige "offline" liv.

Film 2: Overvågning og velfærd

Alt den data, vi efterlader, kan både bruges til at gøre vores samfund meget smartere og vores liv meget nemmere. MEN! Den dataen er meget værdigfuld og kan også udnyttes af virksomheder og andre til at påvirke vores handlinger eller på anden vis gøre os sårbare. 

Filmen forklarer derfor også, hvorfor alt det er GDPR – også kaldet persondataforordningen – er vigtigt at vide noget om. For hvad er vores rettigheder egentlig online? Og hvad skal vi være på vagt overfor?

Film 3: Digital dannelse

Der er så mange etiske udfordringer og overvejelser, vi faktisk skal huske at gøre os, når vi færdes online. For ikke mange tænker over, at vi selv ofte "håndterer" vores venner og andre menneskers digitaliserede data. Hvilke konsekvenser kan videredeling af andres data kan få – og hvordan det i værste fald kan være et brud på straffeloven?

Se filmen , og hør hvad det vil sige at være en "kritisk mediebruger" – og hvordan man i den denne gennem-digitaliserede verden er nødt til kende både egne og andres digitale rettigheder.

bottom of page